ADHD

Wanneer een kind ADHD heeft kan dit hem belemmeren op school of thuis. ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder, en de symptomen van ADHD zijn onderverdeeld in aandachtsproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit. Er bestaan verschillende types bij ADHD, waarbij je in meer of mindere mate last hebt van verschillende symptomen.

Als kinderen bij ons komen hebben zij vaak de diagnose al gekregen. Tijdens het eerste gesprek wordt er gekeken welke behandeling het best passend is. Ouders en leerkrachten willen vaak weten hoe zij het kind kunnen ondersteunen. Vaak zijn kleine aanpassingen in de klas of thuis al helpend voor het kind. Kinderen willen vaak leren op welke manier ze kunnen omgaan met hun klachten.  Daarnaast krijgen kinderen, ouders en leerkrachten psycho-educatie. Hierbij wordt er uitleg gegeven over wat ADHD is en wat dit betekent voor het kind.

COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE

In de behandeling worden cognitief gedragstherapeutische technieken gebruikt om kinderen te trainen in impulscontrole, aandacht en zelfregulatie. Ouders zijn essentieel in de behandeling omdat ze het kind kunnen helpen om de geleerde vaardigheden thuis te oefenen.

SAMEN MET JOEP LOEP SPOREN NAAR SPEUREN

Dit is een zelfregulatietraining voor kinderen van 8 t/m 13 jaar waarbij kinderen leren hoe ze hun gedrag kunnen reguleren door het toepassen van verschillende denkstappen. In de training wordt geoefend met het kind en aan ouders geleerd hoe zij het kind hiermee thuis kunnen ondersteunen.