ZELFBEELD

De ideeën, gedachten en overtuigingen die je over jezelf hebt vormen je zelfbeeld. Dit kan op een positieve manier, maar ook op een negatieve manier. Wanneer je een negatief zelfbeeld hebt kan je hierdoor worden beperkt in het dagelijks leven. Je denkt bijvoorbeeld snel dat je iets niet kunt waardoor je niet aan nieuwe dingen wil beginnen. Het kan ook zijn dat je snel boos wordt omdat je denkt dat anderen je niet aardig vinden.

Tijdens het eerste gesprek wordt er gekeken welke behandeling het best passend is voor jou. Om jezelf goed te leren snappen kan het prettig zijn om psycho-educatie te krijgen. Bij psycho-educatie wordt er uitleg gegeven over de wisselwerking tussen nare gedachten en gevoelens en hoe ze van invloed zijn op ons gedrag en andersom. Psycho-educatie kan voor zowel de opvoeders als het kind/jeugdige zelf waardevol zijn omdat het veel inzicht geeft en bepaald gedrag kan verklaren. Bij Tribus pro bieden we onder andere de volgende behandelingen aan:

COMET

De COMET helpt je om een positiever zelfbeeld te krijgen doordat we werken aan het ophalen van fijne herinneringen en positieve eigenschappen. Hierdoor trainen we je hersenen in positief denken waardoor je zelfvertrouwen toeneemt en we stap voor stap werken aan een positief zelfbeeld. Dat kan er voor zorgen dat je gedrag verandert en je daardoor nog meer positieve ervaringen op kan doen.