Missie
Wij vinden dat iedereen een persoonlijke benadering, laagdrempelige hulp en maatwerk verdient. Iedereen is uniek en daar passen wij onze hulp op aan. Daar gaan en staan wij voor. Door de kleinschaligheid kunnen wij een persoonlijke benadering garanderen waardoor mensen zich snel en goed geholpen voelen.

Visie
We leven in een maatschappij waarin mensen steeds meer druk en spanning ervaren. De verwachtingen lijken steeds hoger te worden en dit begint al op jonge leeftijd. Met name (hoog)gevoelige kinderen en kwetsbare kinderen met bijvoorbeeld een diagnose kunnen hier veel last van ervaren. Bij Tribus pro kijken we naar de mogelijkheden en talenten van kinderen en jongeren. We zetten kinderen in hun kracht waardoor zij weerbaarder worden en sterk in het leven komen te staan.

Dit doen wij SAMEN

Kinderen en jongeren begeleiden doen wij samen met ouders. Wij gaan er van uit dat de ouder zijn/haar kind het beste kent. Met onze expertise in gedrag en problematiek en werken wij samen met ouders zodat we het kind de begeleiding geven die het nodig heeft.

Daarnaast werken we samen met jeugdteams, scholen en andere hulpverlende instanties. Korte lijnen en duidelijkheid binnen een traject vinden wij belangrijk.

Dit doen wij OP MAAT

Bij Tribus pro vinden wij dat elk kind uniek is en daarom maatwerk verdient. Wij vinden dat de begeleiding afgestemd moet worden op het kind. Samen met het kind ontdekken wij welke benadering of training het beste aansluit bij de hulpvraag, de begeleiding kan thuis plaatsvinden, op school of bij ons in de praktijk.

Dit doen wij SIMPEL

Begeleiding bij Tribus pro is makkelijk bereikbaar zonder lange wachtlijsten. Bij Tribus pro vinden wij dat de zorg eenvoudiger kan en moet. Bovendien vinden wij dat de bureaucratie in de zorg moet afnemen zodat de tijd besteed kan worden aan waar het echt om gaat, de mensen.