.

HELENA

Orthopedagoog-generalist i.o.
Mede-eigenaar

h.hoex@tribuspro.nl

Aansluiten bij wat een ander nodig heeft is mijn kracht. Ik heb affiniteit met hoogbegaafdheid, trauma en angsten. In de behandeling vind ik het belangrijk dat ouders betrokken zijn. Kinderen ontwikkelen het beste als zij thuis en op school gesteund en geholpen worden. In de behandeling maak ik gebruik van wetenschappelijke kennis waarbij ik nooit uit het oog wil verliezen dat elk mens uniek is! Hierdoor kan het zomaar zo zijn dat een methode niet aansluit bij uw kind, in dat geval zoeken we naar wat wel werkt. Mijn motto voor gezinnen is daarom ook ‘opvoeden is steeds weer zoeken naar wat werkt’.

Naast mijn werk kan ik erg genieten van de natuur waar ik met mijn gezin tot ontspanning kan komen. Mijn twee dochters helpen mij om de wereld weer te zien vanuit kinderogen en dat ervaar ik ook in mijn werk als een groot voordeel.

.

MANON

Pedagoog
Mede-eigenaar

m.ambrose@tribuspro.nl

Humor is een van mijn beste kwaliteiten en hierdoor bouw ik snel een goede samenwerkingsrelatie op met ouders en kinderen. Mensen ervaren mijn persoonlijkheid regelmatig als toegankelijk en laagdrempelig. Ik werk graag samen met andere professionals om doelen snel en effectief te bereiken.

Ik vind het waardevol als ik, tijdens een behandeling, kinderen kan helpen bij het ontdekken van hun kwaliteiten en talenten. Ik vind het super mooi om te zien als kinderen en ouders een groei doormaken. Dat ik daar aan bij kan dragen maakt dat ik elke dag weer met plezier naar mijn werk ga. De stap naar hulpverlening voelt niet altijd makkelijk en ik bewonder mensen dan ook altijd wanneer zij deze stap zetten.

Waar ik persoonlijk erg van kan genieten is mijn gezin, samen spelen en lekker eten. Samen met anderen leuke dingen doen is waar ik energie van krijg.

.

BODINE

Orthopedagoog

b.vanderstar@tribuspro.nl

Ieder kind is uniek! Ik vind het belangrijk om eerst goed te ontdekken wat er nodig is en waar de behoeftes liggen. Kleine stapjes maken zie ik als grote overwinningen voor het gezin. De samenwerking met ouders en andere betrokkenen vind ik erg belangrijk. Ik vind het van belang dat iedereen zich gehoord en gezien voelt. Niet iedereen praat gemakkelijk over gevoelens en kwetsbaarheden. Daarom maak ik in de behandeling ook gebruik van creatieve materialen zoals pastelkrijt, verf of klei. Door creatief bezig te zijn wordt er (on)bewust al gewerkt aan emoties en gedrag. Het uiteindelijke doel is dat het kind en de andere gezinsleden zich prettiger voelen.

Naast mijn passie voor het werken kinderen vind ik het ook fijn om sportief bezig te zijn. Daarnaast geef ik zeilles aan kinderen op een scoutinggroep en ben ik graag in de natuur. Dit geeft mij rust en zorgt ervoor dat ik de volgende dag weer met een frisse blik kinderen helpen.

.
LUCY

Pedagoog

Op een creatieve manier aan de slag gaan met de hulpvraag, dat is wat ik graag doe. Dit betekent dat ik niet alleen gesprekken voer met kinderen en ouders, maar ook praktisch aan de slag gaan. Door te oefenen leren kinderen nieuwe vaardigheden. Dit kunnen bijvoorbeeld tekenopdrachten of rollenspellen zijn. Ik hou ervan om maatwerk te bieden en op een laagdrempelige manier in contact te zijn met kinderen, ouders en andere contacten rondom het kind.

Daarbij vind ik het belangrijk om niet alleen te kijken naar wat er (nog) niet goed gaat, maar juist ook om te kijken naar wat er al wel goed gaat. Door een positieve benadering bereik je vaak veel meer!

Naast mijn werk vul ik mijn leven in door naar mijn paarden te gaan, te wandelen met mijn hond en vriend en door af te spreken met vrienden.