HELENA

Orthopedagoog-generalist i.o.
Mede-eigenaar

h.hoex@tribuspro.nl

Ik geniet ervan als ik kinderen zie groeien in hun ontwikkeling en hieraan kan bijdragen. Ik heb affiniteit met hoogbegaafdheid, trauma en angsten. In de behandeling vind ik het belangrijk dat ouders betrokken zijn. Ik zoek daarom graag naar een prettige samenwerking, niet alleen met ouders maar met alle belangrijke betrokkenen rondom het kind. Kinderen ontwikkelen het beste als zij meer dan dat ene uurtje per week bezig zijn met hun doelen en daarin gesteund en geholpen worden door hun ouders en leerkrachten. In de behandeling maak ik gebruik van wetenschappelijke kennis waarbij ik nooit uit het oog wil verliezen dat elk mens uniek is! Hierdoor kan het zomaar zo zijn dat een methode niet aansluit bij uw kind, in dat geval zoeken we naar wat wel werkt. Mijn motto voor gezinnen is daarom ook ‘opvoeden is steeds weer zoeken naar wat werkt’.

Naast mijn werk kan ik erg genieten van de natuur waar ik met mijn gezin tot ontspanning kan komen. Mijn twee dochters helpen mij om de wereld weer te zien vanuit kinderogen en dat ervaar ik ook in mijn werk als een groot voordeel.

MANON

Pedagoog
Mede-eigenaar

m.ambrose@tribuspro.nl

Humor is een van mijn beste kwaliteiten en hierdoor bouw ik snel een goede samenwerkingsrelatie op met ouders en kinderen. Ouders en kinderen ervaren mijn persoonlijkheid regelmatig als toegankelijk en laagdrempelig. Daarnaast werk ik graag samen met andere professionals, om doelen snel en effectief te bereiken.

Ik vind het waardevol als ik kinderen kan helpen bij het ontdekken van hun kwaliteiten en talenten en deze in te zetten tijdens een behandeling. Ik vind het super mooi om te zien als kinderen een groei doormaken samen met hun ouders. Dat ik daar aan mee mag werken maakt dat ik elke dag weer met plezier naar mijn werk ga. De stap maken naar hulpverlening voelt niet altijd makkelijk en ik bewonder ouders dan ook altijd wanneer zij deze stap zetten. Ik geloof dat elke ouder het beste wil voor zijn of haar kind!

Waar ik persoonlijk erg van kan genieten is mijn gezin, samen spelen en lekker eten. Sociaal contact, samen met vrienden leuke dingen doen is waar ik energie van krijg.

BODINE

Orthopedagoog

b.vanderstar@tribuspro.nl

Ieder kind is uniek en ik vind het dan ook belangrijk om eerst goed te ontdekken wat er nodig is en waar de behoeftes liggen. Kleine stapjes vooruit zetten zie ik als grote overwinningen voor het kind. De samenwerking met ouders en andere betrokkenen vind ik daarbij erg belangrijk. Uiteindelijk doen we het met elkaar en is het van belang dat iedereen zich gehoord voelt. Niet iedereen praat gemakkelijk over gevoelens en kwetsbaarheden. Daarom maak ik in de behandeling naast de bestaande methodieken en trainingen gebruik van creatieve materialen zoals pastelkrijt, verf of klei. Door creatief bezig te zijn wordt er (on)bewust al gewerkt aan emoties en gedrag. Het uiteindelijke doel is dat het kind zich fijner en prettiger voelt in het dagelijkse leven.

Naast mijn passie voor het werken kinderen vind ik het ook fijn om sportief bezig te zijn. Daarnaast geef ik zeilles aan kinderen op een scoutinggroep en ben ik graag in de natuur. Dit geeft mij rust en zorgt ervoor dat ik de volgende dag weer met een frisse blik kinderen helpen.

LUCY

Pedagoog

Op een creatieve manier aan de slag gaan met de hulpvraag, dat is wat ik graag doe. Dit betekent dat ik niet alleen gesprekken voer met kinderen en ouders, maar vooral ook praktisch aan de slag gaan. Door te oefenen leren kinderen nieuwe vaardigheden. Dit kan bijvoorbeeld zijn door middel van tekenopdrachten of rollenspellen. Ik hou ervan om maatwerk te bieden en op een laagdrempelige manier in contact te zijn met kinderen, ouders en andere contacten rondom het kind.

Daarbij vind ik het belangrijk om niet alleen kijken naar wat er (nog) niet goed gaat, maar juist ook om te kijken naar wat er al wel goed gaat. Door een positieve benadering bereik je vaak veel meer!

Naast mijn werk vul ik mijn leven door naar mijn paarden te gaan, te wandelen met mijn hond en vriend en door af te spreken met vrienden.